Για άλλη μια χρονιά η ΕΚΣ του Συστήματός μας πραγματοποίησε την καθιερωμένη ημερήσια εκδρομή της την Κυριακή 10 Μαΐου 2015.

Αυτή τη φορά προορισμός μας ήταν ο ποταμός Λάδωνας ο οποίος είχε φουσκώσει λίγο τα νερά του μετά τις πρόσφατες βροχές και μας περίμενε να τον κατακτήσουμε. Έτσι μεγάλοι και μικροί, μέλη και φίλοι του Συστήματος δώσαμε ραντεβού στις 8 το πρωί στο βαγόνι και ξεκινήσαμε με έναν βροχερό και λίγο κρύο για την εποχή καιρό αλλά με πολύ κέφι κι αισιοδοξία την εκδρομή μας. Υπό ελαφριά βροχή κάναμε μία σύντομη στάση για εξάσκηση των καταναλωτικών μας συνηθειών στα ΣΕΑ του Αρτεμισίου, ο καιρός δεν έδειχνε ιδιαίτερα κεφάτος και προμήνυε μια μουσκεμένη ημέρα ακόμα και γι' αυτούς που δεν ήθελαν να πλατσουρίσουν στο ποτάμι. Η προσκοπική επιμονή και το κέφι μας όμως ανάγκασαν τα κατσουφιασμένα σύννεφα να υποχωρήσουν και να αφήσουν έναν ωραιότατο ήλιο να λάμψει στον χώρο της EcoAction που ήταν κι ο τελικός μας προορισμός. Στην καταπράσινη φύση πλάι στο ποτάμι μας περίμενε ένα φαρδύ ξέφωτο με ξύλινα τραπέζια και πάγκους, κι εγκαταστάσεις για παιχνίδι, καφέ και φαγητό. Τα παιδιά ξεχύθηκαν προς κάθε κατεύθυνση με ιδιαίτερη προτίμηση σε μια ξύλινη εξέδρα χτισμένη επάνω σε δύο πλατάνια από την οποία μπορούσαν να ατενίζουν τον ποταμό σε αρκετό μήκος μη τυχόν και προσεγγίσουν ανεπιθύμητοι επισκέπτες όπως κροκόδειλοι, πιράνχας και ποταμόπλοια του Μισισιπή. Ευτυχώς τίποτα τέτοιο ή άλλο απρόοπτο δεν συνέβη και αφού όλα έκαναν τη βάρδια τους στην εξέδρα βάλθηκαν να τρέχουν πάνω κάτω φωνάζοντας ασταμάτητα και τρακάροντας τακτικά ώστε να είναι σίγουροι οι γονείς τους ότι τα παιδιά τους παραμένουν χαρούμενα στη φύση.

Με τις άοκνες προσπάθειες του Αρχηγού μας (ΑΣ) και της προέδρου της ΕΚΣ το πλάνο κατάβασης ποταμού με σχεδία (κοινώς rafting) καταστρώθηκε σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της EcoAction και οι όσοι αποφασισμένοι να βραχούν ενήλικες ετοιμάστηκαν για δράση. Το πρώτο δύσκολο εμπόδιο ήταν η ένδυση με την ειδική ελαστική στολή την οποία έπρεπε να φορέσουν όλοι αλλά σχεδόν αδύνατο όταν ο καθένας γελούσε με όλους τους υπόλοιπους όταν προσπαθούσαν να περάσουν το πόδι τους στο μανίκι ή το κεφάλι τους στο παντελόνι. Για άλλη μια φορά το προσκοπικό πνεύμα υπερνίκησε τα εμπόδια και στην ώρα τους άπαντες ήταν σωστά ντυμένοι με κράνη και σωσίβια για τη μετάβαση στο σημείο Π (πλουτς) του ποταμού.
Οι μεγάλοι έφυγαν με λεωφορειάκι για το σημείο Π ενώ οι μικροί για το σημείο Π2 με τα πόδια καθώς η διαδρομή τους θα ήταν μικρότερη. Όλοι όμως χάρηκαν τη διαδρομή στο ποτάμι, τους ήχους του νερού και των πουλιών και την ηρεμία της φύσης οι τολμηρότεροι έπεσαν στο νερό κι οι υπόλοιποι εφάρμοσαν τις τεχνικές διάσωσης που είχαμε διδαχτεί πριν ξεκινήσουμε. Όλοι επίσης βράχηκαν αρκετά με το κρύο νερό του ποταμιού ώστε να έχουν να το θυμούνται.

Η ολοκλήρωση της διαδρομής ήταν ίσως το απολαυστικότερο τμήμα όταν αφού αφήσαμε τον εξοπλισμό πέσαμε με όρεξη στο φαγητό που είχαμε μαζί μας ή σε αυτό που παραγγείλαμε επί τόπου. Σε αυτή τη φάση παρατηρήθηκε ένα περίεργο φαινόμενο: όσοι είχαν συμμετάσχει στο rafting δήλωσαν «τόσο ωραία κεφτεδάκια δεν είχα ξαναφάει» παρότι ο καθένας έφαγε τα δικά του. Η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη επάνω στο φαινόμενο αλλά οποιαδήποτε σχετική ανακοίνωση θα αναρτηθεί άμεσα στο site μας.

Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με την επιστροφή της παρέας μας πίσω στο βαγόνι έχοντας πετύχει το βασικό σκοπό της, την ευχάριστη αίσθηση του να είμαστε όλοι μια παρέα, πρόσκοποι, λυκόπουλα, βαθμοφόροι και γονείς όλοι ενωμένοι κοντά στη φύση. Οι γνωριμίες που κάναμε και οι εμπειρίες που αποκτήσαμε είναι ένα ακόμα σκαλοπάτι στη δημιουργία ενός γερού και ζεστού Συστήματος, του 4ου Συστήματος Προσκόπων Περισσού.

Και του χρόνου ψηλότερα

Κείμενο: Βασίλης Μανεσιώτης, Γραμματέας ΕΚΣ

Μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερολογιο Δρασεων

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31