Το Σαββατοκύριακο, στις 3-4 Μαρτίου, η Αγέλη μας πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στο χωριό της Παύλιανης, στο βουνό Οίτη. Η διαμονή μας έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, όπου στεγάζεται το Κέντρο Διαχείρισης της Οίτης. Ο καιρός, παρά το υψόμετρο ήταν ευνοικός καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής.
Μόλις φτάσαμε, υπεύθυνοι από το Κέντρο Διαχείρισης μας έκαναν μια παρουσίαση για την χλωρίδα και την πανίδα του βουνού εξηγώντας μας επίσης τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του. Στη συνέχεια, τακτοποιηθήκαμε στο χώρο που θα μέναμε και αρχίσαμε το παιχνίδι.
Η μέρα κύλησε όμορφα τόσο με παιχνίδι περιήγησης στο χωριό, όσο και με παιχνίδι στο προαύλιο της εκκλησίας, δίπλα από το Πολιτιστικό, από όπου η θέα ήταν μαγευτική. Το βράδυ διασκεδάσαμε με τραγούδια και ψυχαγωγικά παιχνίδια μέσα ση ζεστασιά του Κέντρου.
Η επόμενη μέρα είχε έντονα το στοιχείο της περιπέτειας, καθώς κατηφορίσαμε προς το Πάρκο Αναψυχής του χωριού, δίπλα από τον ποταμό Ασωπό. Εκεί, τα λυκόπουλα είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν δίπλα από το ποτάμι, να ακούσουν τον ήχο του νερού, να αισθανθούν ακόμα πιο κοντά στη Φύση, αλλά και να δουν το Μουσείο Υδροκίνησης, το οποίο στεγάζεται στην αρχή του μονοπατιού.
Φεύγοντας νιώθουμε αρκετά ικανοποιημένοι και χαρούμενοι που καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε εκδρομή σε ένα τόσο όμορφο μέρος, το οποίο μας προσέφερε ιδιαίτερες εικόνες και συναισθήματα. Επιστρέφουμε στην Αθήνα με την ελπίδα ότι τα καλύτερα έρχονται και στις επόμενες εκδρομές μας!!

 

 

 

Μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερολογιο Δρασεων

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31