Η Λυκοπουλική χρονιά, όπως πάντα, έληξε με την πιο όμορφη και πλούσια δράση: την Κατασκήνωση! Φέτος, περάσαμε μια αξέχαστη εβδομάδα στο Κατασκηνωτικό Κέντρο του Παρνασσού από τις 24 έως τις 30 Ιουλίου.


Λυκόπουλα και βαθμοφόροι ζήσαμε όλοι μαζί μέσα στο δάσος με πολύ τραγούδι, παιχνίδι και περιπέτεια. Οι εμπειρίες που βιώνεις σε μια προσκοπική Κατασκήνωση σίγουρα σε συντροφεύουν σε όλη σου τη ζωή. Μερικές από τις καθημερινές συνήθειες που γίνονται εμπειρίες είναι το φαγητό κάτω από την τέντα, το ντουζ με το κελάηδισμα των πουλιών και ο ύπνος στον υπνόσακο, παρέα με φίλους μέσα στην σκηνή.


Παράλληλα, η κάθε Κατασκήνωση έχει τη μοναδικότητα των ανθρώπων και των δραστηριοτήτων της. Στον Παρνασσό, περπατήσαμε μέσα στο δάσος για να το εξερευνήσουμε, οργανώσαμε ένα λούνα παρκ νερού, για να μην μας λείψει καθόλου η θάλασσα, και εξιχνιάσαμε όλα τα μυστήρια που μας εμφανίστηκαν! Την τελευταία μέρα επισκεφτήκαμε το μουσείο Άρτου και Επαγγελμάτων στην Αμφίκλεια, όπου συνειδητοποιήσαμε τη σημασία και τη θέση του ψωμιού στη ζωή μας, μάθαμε όλα τα στάδια παραγωγής του και γνωρίσαμε πολλά επαγγέλματα που στο πέρασμα του χρόνου εξαφανίστηκαν. Αποκορύφωμα της κατασκήνωσης, όπως ανέφεραν και πολλά λυκόπουλα το τελευταίο βράδυ, ήταν η μέρα που έβρεξε, καθώς περάσαμε το βράδυ μας στο καταφύγιο. Αφού χορέψαμε και τραγουδήσαμε μέχρι να μην μπορούμε άλλο, κοιμηθήκαμε όλοι μαζί στα ζεστά προσδίδοντας μια διαφορετική νότα στην καθημερινότητά μας.


Η εβδομάδα της κατασκήνωσης είναι η εβδομάδα που την ετοιμάζεις καιρό, είναι η εβδομάδα που κάνεις τα πάντα διαφορετικά, είναι η εβδομάδα που μαθαίνεις όσα περισσότερα μπορείς, και είναι η εβδομάδα που θυμάσαι όλο τον χρόνο που έρχεται! Φεύγοντας, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη και γυρίσαμε στα σπίτια μας με πολλά, πολλά χαμόγελα!!!

Μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερολογιο Δρασεων

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31