Το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου η Αγέλη μας, έζησε ένα διήμερο στον πανέμορφο Φενεό, δίπλα στη λίμνη Δόξα, γεμάτο περιπέτεια και μαγικές στιγμές.
Λυκόπουλα και Βαθμοφόροι ήμασταν πανέτοιμοι, να κατασκηνώσουμε μέσα στο δάσος με την εκπληκτική θέα της λίμνης και να παίξουμε συνεχόμενα για δύο μέρες. Το προσκοπικό στοιχείο ήταν έντονο όλες τις στιγμές. Μόλις φτάσαμε, τα Λυκόπουλα έστησαν μόνα τους τις σκηνές τους με την βοήθεια των Βαθμοφόρων και τακτοποίησαν τα σακίδια τους στις σακιδιοθήκες, που κατασκευάσαμε. Μετά από έντονο παιχνίδι και νόστιμο φαγητό, η μέρα μας έκλυσε τραγουδώντας και διασκεδάζοντας κάτω από τον έναστρο ουρανό, υπό το φως μιας λάμπας υγραερίου.
Την επόμενη μέρα επισκεφτήκαμε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, όπου βρισκόταν λίγα χιλιόμετρα πιο ψηλά, υψομετρικά. Εκεί, είχαμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά πώς ήταν το κρυφό σχολειό την εποχή της Τουρκοκρατίας, εφόσον λειτουργούσε εκείνα τα χρόνια μέσα στο μοναστήρι, να μάθουμε για την περιοχή αλλά και να γευτούμε γλυκό τριαντάφυλλο. Η θέα της λίμνης από εκείνο το σημείο, μας εντυπωσίασε ακόμα περισσότερο. Η επιστροφή στην κατασκήνωσή μας έγινε ένας όμορφος, χαρούμενος περίπατος με τραγούδια και γέλια που μας προσέφεραν την ευκαιρία να περπατήσουμε και να παρατηρήσουμε τη φύση καλύτερα.
Αναμφίβολα, αυτό το διήμερο θα μείνει αξέχαστο σε όλους, τόσο για την πανέμορφη τοποθεσία του, όσο και από την υπενθύμιση ότι η προσκοπική ζωή είναι από τις καλύτερες εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους!!

Μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

Ημερολογιο Δρασεων

Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Κυρ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30