Περισσός, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Αγαπητοί Γονείς,

Μία νέα προσκοπική χρονιά ξεκινάει για τους Προσκόπους Περισσού, με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς υπάρχουν πολλές ακόμα κορυφές να κατακτήσουμε! Και φέτος οι Βαθμοφόροι έχουν προετοιμάσει πολλές δράσεις και εκδρομές, κάνοντας πράξη το σλόγκαν μας: «Ζωή στη φύση

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία τεράστια προσπάθεια εξοικονόμησης πόρων, μέσω δράσεων οικονομικής ενίσχυσης, όπως: έκδοση ημερολογίων, κληρώσεις δώρων, bazaar, αναμνηστικά Συστήματος, χοροεσπερίδες κ.α., ώστε από τη μια να μπορεί το Σύστημα να παραμένει ενεργό και δραστήριο και από την άλλη εσείς, να καταβάλετε την ελάχιστη δυνατή οικονομική συμμετοχή. Στα πλαίσια αυτά και λαμβάνοντας υπόψη μας την οικονομική δύσκολη εποχή, συνεχίζουμε και φέτος την μειωμένη ετήσια εισφορά για όλα τα μέλη. Η εισφορά θα περιλαμβάνει και την ετήσια απογραφή των μελών προς το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ), η οποία είναι και για φέτος 25€ για τα παλαιά μέλη και 28€ για τα νέα. Στα παρακάτω ποσά, περιλαμβάνεται και η ασφάλεια που παρέχεται στα μέλη του ΣΕΠ, από την Εθνική Ασφαλιστική.

ΤΜΗΜΑ

Κατηγορία 1

Κατηγορία 2

Κατηγορία 3

Συνδρομή

Ατομική

Αδέλφια σε

Αγέλη-Ομάδα

Αδέλφια σε Κοινότητα και άλλο τμήμα

Αγέλη - Λυκόπουλα

70+70=140 120€

70+50=120 100€

Ομάδα - Πρόσκοποι

70+70=140 120€

70+50=120 100€

Κοινότητα - Ανιχνευτές

50€

-

• Τα παραπάνω ποσά επιβαρύνονται με 3€ για κάθε νέο μέλος ή για όποιον επιθυμεί αντικατάσταση προσκοπικής ταυτότητας.
  • Για 3 ανήλικα αδέλφια/μέλη, το πιο μικρό ηλιακά μέλος πληρώνει μόνο την Προσκοπική Ταυτότητα.

Τα χρήματα θα καταβάλλονται σε εκπρόσωπο της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης (ΕΚΣ), τις ώρες συγκέντρωσης των τμημάτων, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Ατομική

Κατηγορία 1

Αδέλφια

Κατηγορία 2

Αδέλφια

Κατηγορία 3

Αγέλη & Ομάδα

Κοινότητα

Αδέλφια σε

Αγέλη-Ομάδα

Αδέλφια σε Κοινότητα και άλλο τμήμα

Α ‘δόση έως την πρώτη εκδρομή

Ή τις 31/10/2016

40€

80€

β ‘δόση έως τις 22/1/2017

30€

10€

40€

30€

Σύνολο

50€

120€

100€

ΕΚΔΡΟΜΕΣ - ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Οι εκδρομές και οι επισκέψεις έχουν επιπλέον κόστος, ανάλογο με τη διάρκεια, την τοποθεσία, το κόστος μεταφοράς και διαμονής, καθώς και εάν θα περιλαμβάνονται γεύματα ή άλλες παροχές. Οι Αρχηγοί των τμημάτων θα προσπαθούν πάντοτε για τη μικρότερη δυνατή οικονομική συνεισφορά των παιδιών, ενώ η συμμετοχή όσο περισσοτέρων παιδιών σε δράσεις θα μειώνει το γενικότερο κόστος. Για το λόγο αυτό υπάρχει και συνεργασία με άλλα Συστήματα. Σας ενημερώνουμε ότι για ακύρωση συμμετοχής σε εκδρομή ή άλλη δράση σε διάστημα εβδομάδας ή λιγότερο, η συμμετοχή δεν θα επιστρέφεται. Όμως, σε περίπτωση κατά την οποία το κόστος της εκδρομής ανά άτομο μειωθεί, τότε επιστρέφεται το αντίστοιχο ποσό πίσω. Τα ποσά των εκδρομών/επισκέψεων είναι τα παρακάτω: Ημερήσιες εκδρομές: έως 5ευρώ/άτομο # Διήμερες εκδρομές: έως 20-25ευρώ/άτομο. Βάση του Κανονισμού Ασφάλειας Δράσεων του Σ.Ε.Π., κάθε μέλος που συμμετέχει σε εκδρομή πρέπει να είναι απογεγραμμένο στο Σ.Ε.Π. Γι’ αυτό, η συμμετοχή των μελών στην πρώτη εκδρομή προϋποθέτει και την καταβολή της Α’ Δόσης της ετήσιας συνδρομής.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Τα παρακάτω προϊόντα μπορείτε να τα προμηθευτείτε από τους Αρχηγούς τμημάτων:

Fleece Συστήματος

€25/τμχ

Polo Συστήματος

€15/τμχ

Μπρελόκ για κλειδιά

€5/τμχ

Κούπα

€5/τμχ

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2018

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα εκδοθεί το Ημερολόγιο 2018, με δράσεις και στιγμιότυπα από τη φετινή προσκοπική μας ζωή. Κάθε απογεγραμμένο μέλος του Συστήματος θα παραλάβει για να πουλήσει, το λιγότερο πέντε (5) τεμάχια (τα αδέρφια επτά (7) τεμ.), τα οποία θα διαθέσει σε φίλους και γνωστούς προς 5€ το τεμάχιο. Με την ενεργή συμμετοχή στη διάθεση των ημερολογίων σε τρίτους εξασφαλίζουμε το σημαντικότερο έσοδο στο ταμείο του Συστήματος. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν από τους Αρχηγούς των τμημάτων.

Σε περίπτωση που δημιουργηθεί αδυναμία πληρωμής,

παρακαλώ να ενημερώσετε τον Αρχηγό του τμήματος, προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα.

Ας βοηθήσουμε όλοι μας για μια δημιουργική προσκοπική χρονιά, ανώτερη των μέχρι σήμερα. Το επιτελείο των Βαθμοφόρων του Συστήματος και εγώ προσωπικά, ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ, υγεία και καλή πρόοδο σε όλους μας!

Με εκτίμηση,

Νάσος Λογανρός

Αρχηγός Συστήματος

Μοιραστείτε το!