Περισσός, 30 Σεπτέμβρη 2017

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

 

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Η νέα Προσκοπική χρονιά μόλις άρχισε! Μία χρονιά κατά την οποία το 4ο Σύστημα Προσκόπων Περισσού συνεχίζει δυναμικά την εκτέλεση του εθελοντικού του έργου μέσω διαπαιδαγωγικών παιχνιδιών. Μετά από μια μαγευτική κατασκήνωση οι Βαθμοφόροι της Ομάδας έχουν προγραμματίσει για την φετινή προσκοπική χρονιά ποικίλες δραστηριότητες για τα μέλη της και καλούμε όλους σας να υποστηρίξετε το έργο και να συμμετάσχετε ενεργά στις εκδηλώσεις των Προσκόπων Περισσού. Παρακάτω ακολουθούν μερικές πληροφορίες για την αρτιότερη συνεργασία μας κατά την διάρκεια της χρονιάς.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ / ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 • Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιούνται με ΝΕΑ ΩΡΑ κάθε Σάββατο 15:30-17:30 στην Εστία μας. Η ενωμοτία υπηρεσίας έρχεται στις 15:00.
 • Περίπου μία ή δύο φορές το μήνα η Ομάδα θα πραγματοποιεί δράσεις εξωτερικού χώρου (δηλ. διήμερες εκδρομές, ημερήσιες εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, περιπάτους κτλ) για τις οποίες θα ενημερώνεστε το αργότερο 2 εβδομάδες πριν την διεξαγωγή τους. Οι διήμερες εκδρομές πραγματοποιούνται Σαββατοκύριακα και οι ημερήσιες συνήθως Κυριακή. Επίσης, μια φορά τον μήνα πραγματοποιείται μια ενωμοτιακή συγκέντρωση η οποία οργανώνεται από τους ίδιους τους προσκόπους και διεξάγεται εντός ή εκτός της Εστίας, ώρες εκτός αυτών των συγκεντρώσεων με την παρουσία βαθμοφόρων της Ομάδας. Κατά την διάρκεια της χρονιάς μπορεί να διεξαχθεί και μία πολυήμερη εκδρομή.
 • Στις συγκεντρώσεις, εκδρομές και επισκέψεις ο πρόσκοπος πρέπει να έρχεται με πλήρη Προσκοπική στολή.
 • Στις εκδρομές δεν προτείνεται η χρήση κινητού τηλεφώνου από τα παιδιά. Η επικοινωνία σας μπορεί να γίνεται με το επιτελείο της δράσης και σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου με τον Αρχηγό ή Υπαρχηγό Συστήματος οι οποίοι είναι πάντα ενήμεροι για τις κινήσεις της Ομάδας κατά την διάρκεια της δράσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2018:

 • Σάββατο 14/10 ενημέρωση γονέων στην εστία στις 18:00.
 • Παρασκευή 28/10 – Συγκέντρωση στο βαγόνι στις 10:30 - Η συμμετοχή όλων των Προσκόπων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Εξαιρούνται μόνο οι παραστάτες και οι σημαιοφόροι. Ενημερώστε έγκαιρα για δικαιολογητικά έγγραφα για τον Διευθυντή του Σχολείου. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων καλούνται να διευκολύνουν τη συμμετοχή των Προσκόπων μαθητών τους στις παρελάσεις.
 • Σάββατο 29/10 – Μονοήμερη εκδρομή Ομάδας στο Όρος Πατέρα.
 • Σαββατοκύριακο 25-26/11 - Ετήσια διήμερη εκδρομή Συστήματος στο δασικό χωριό στα Άνω Δολιανά Αρκαδίας (Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ /άτομο)
 • Σαββατοκύριακο 9-10/12 – Καλή πράξη Χριστουγέννων. Συγκέντρωση τροφίμων από τοπικό σούπερ μάρκετ για τους άπορους της περιοχής μας.
 • Σαββατοκύριακο 16-17/12 – Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Λεωφόρο Ηρακλείου, Νέα Ιωνία με χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
 • Σάββατο 24/12 – Κάλαντα Χριστουγέννων στο Golden Hall.
 • Σαββατοκύριακο 6-7/1 διήμερη εκδρομή ομάδας στο όρος Δίρφυ. (Εκτιμώμενο κόστος συμμετοχής 25 ευρώ / άτομο)
 • Κυριακή 21/1/2018 – Κοπή πίτας Συστήματος στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, απέναντι από σταθμό Πευκάκια.

Το Επιτελείο της Ομάδας και εγώ προσωπικά είμαστε πάντα στη διάθεσή σας. Καλή Προσκοπική χρονιά!!!

Σας ευχαριστώ,

 

Γιώργος Γραμμένος

Αρχηγός Ομάδας

Μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Συνημμένα:
ΑρχείοΜέγεθος αρχείου
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 17-18 (Ομάδα).pdf)ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 17-18 (Ομάδα).pdf282 kB