Περισσός, 30 Σεπτεμβρίου 2017

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Η νέα Λυκοπουλική χρονιά μόλις άρχισε!    Μία χρονιά κατά την οποία το 4ο Σύστημα Προσκόπων Περισσού συνεχίζει δυναμικά την εκτέλεση του εθελοντικού του έργου μέσω διαπαιδαγωγικών παιχνιδιών. Μετά από μια μαγευτική κατασκήνωση στον Παρνασσό, οι Βαθμοφόροι της Αγέλης έχουμε προγραμματίσει για την φετινή προσκοπική χρονιά ποικίλες δραστηριότητες για τα μέλη της και καλούμε όλους σας να υποστηρίξετε το έργο και να συμμετάσχετε ενεργά στις εκδηλώσεις των Προσκόπων Περισσού. Παρακάτω ακολουθούν μερικές πληροφορίες για την αρτιότερη συνεργασία μας κατά την διάρκεια της χρονιάς.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ / ΕΚΔΡΟΜΕΣ

 • Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιούνται ΝΕΑ ΩΡΑ κάθε Σάββατο 18:00-19:30 στην Εστία μας.
 • Περίπου μία ή δύο φορές το μήνα η Αγέλη θα πραγματοποιεί δράσεις εξωτερικού χώρου (δηλ. διήμερες εκδρομές, ημερήσιες εκδρομές, εκπαιδευτικές επισκέψεις, περιπάτους κτλ) για τις οποίες θα ενημερώνεστε στην πρώτη συγκέντρωση του μήνα από το ενημερωτικό μας φυλλάδιο, καθώς και από το site του συστήματός μας. Οι διήμερες εκδρομές πραγματοποιούνται Σαββατοκύριακα και οι ημερήσιες Κυριακή.
 • Στις συγκεντρώσεις, εκδρομές και επισκέψεις κάθε Λυκόπουλο πρέπει να έρχεται με πλήρη Λυκοπουλική στολή, κυρίως με μακρύ παντελόνι και εθνικό μαντήλι (μπλε). Όταν χρειάζεται για λόγους καιρού, να φοράμε το κοντό, θα αναγράφεται στο ενημερωτικό του μήνα. Το μαντήλι Συστήματος (πράσινο) το φοράμε σε ειδικές περιπτώσεις.
 • Στις εκδρομές και δράσεις δεν επιτρέπεται η χρήση κινητού τηλεφώνου από τα παιδιά. Η επικοινωνία σας μπορεί να γίνεται με το επιτελείο της δράσης και σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου με τον Αρχηγό ή Υπαρχηγό Συστήματος οι οποίοι είναι πάντα ενήμεροι για τις κινήσεις της Αγέλης κατά την διάρκεια της δράσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΩΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2018:

 • Σάββατο 14/10 - Ενημέρωση γονέων στις 16:30-17:30, πριν την συγκέντρωση. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη, για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.
 • Κυριακή 22/10 – Μονοήμερη εκδρομή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
 • Σάββατο 28/10 – Συνάντηση 10:30 στο Βαγόνι - Η συμμετοχή όλων των Λυκοπούλων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Εξαιρούνται μόνο οι παραστάτες και οι σημαιοφόροι. Ενημερώστε έγκαιρα για δικαιολογητικά έγγραφα για τον Διευθυντή  του Σχολείου. Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων καλούνται να διευκολύνουν τη συμμετοχή των Λυκοπούλων μαθητών τους στις παρελάσεις.
 • Σάββατο 11/11 – Δράση Περιβάλλοντος Πόλης στο μουσείο ΟΣΕ. Για την ώρα αναχώρησης και επιστροφής θα ενημερωθείτε με σχετικό έγγραφο.
 • Σάββατο 18/11 – Ειδική Συγκέντρωση στο Βαγόνι.
 • Σαββατοκύριακο 26-27/11 - Ετήσια διήμερη εκδρομή συστήματος στο δασικό χωριό Άνω Δολιανά Αρκαδίας (Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ /άτομο)
 • Σαββατοκύριακο 9-10/12 – Καλή πράξη Χριστουγέννων. Συγκέντρωση τροφίμων από τοπικά σούπερ μάρκετ για τους άπορους της περιοχής μας.
 • Σαββατοκύριακο 16-17/12 Χριστουγεννιάτικη αγορά στην Λεωφόρο Ηρακλείου, Νέα Ιωνία με χριστουγεννιάτικες κατασκευές.
 • Κυριακή 24/12 – Κάλαντα Χριστουγέννων στο Golden Hall.
 • Κυριακή 21/1/2018 – Κοπή πίτας Συστήματος στις 11:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας, απέναντι από σταθμό Πευκάκια.
 • Σαββατοκύριακο 28-29/1/2018 Διήμερη εκδρομή. Για το μέρος θα ενημερωθείτε με σχετικό έγγραφο.

Το Επιτελείο της Αγέλης και εγώ προσωπικά είμαστε πάντα στη διάθεσή σας. Καλή Λυκοπουλική χρονιά!!!

 

Σας ευχαριστώ,

 

Κωνσταντίνα Δρούγα

Αρχηγός Αγέλης

Μοιραστείτε το!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter
Συνημμένα:
ΑρχείοΜέγεθος αρχείου
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 17-18 (Αγέλη).pdf)ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 17-18 (Αγέλη).pdf299 kB